Informatii despre sanatate

Ce o mai fi și terapia Bowen?

bth-2.png

Unele persoane isi vor pune intrebarea, pentru a nu stiu cata oara, ce mai poate sa faca si aceasta terapie? Nu sunt destule? Ei, totusi, Tehnica Bowen se deosebeste de celelalte. Aceasta este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare al propriului nostru corp. Noi suntem in parte individualitati unice, deci si afectiunile de care suferim se manifesta intr-un mod diferit. Exista, insa, un „medic” care stie exact ce este in neregula in corpul nostru si unde este localizata cauza problemelor – acesta este „DOCTORUL nostru INTERIOR”! Prin aplicarea miscarilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite locatii precise de pe corp, acest “Doctor Interior” este „trezit” preluand comanda si incepand procesul de vindecare, in mod natural!

Geniul lui Tom Bowen, fondatorul tehnicii Bowen, a constat in descoperirea faptului ca organismul nostru dispune de abilitatile necesare rezolvarii afectiunilor si ca aceste abilitati se declansaza in momentul in care se realizeaza relaxarea totala a corpului.

„Noi nu impunem corpului o comanda din afara, ci transmitem mesajele corecte pentru ca organismul nostru sa “re-formateze” sistemul, sa se intoarca la matricea originala. Multa lume crede in teoria conform careia am fost dotati de Creatorul nostru cu toate facilitatile necesare supravietuirii, avand tot ce ne trebuie pentru pastrarea unei stari de sanatate propice. Noi nu cautam rezolvarea prin invadarea corpului cu substante artificiale sau metode care pot face mai mult rau decat bine; noi cerem organismului sa intreprinda masurile necesare pentru vindecare, in propriul sau ritm, oferindu-i timp si respectandu-i limitele, explică terapeuţii Bowen.

Atingerile Bowen, ne-invazive, sunt ca niste mangaieri si totusi destul de „puternice” pentru a iti induce o stare profunda de relaxare. Tocmai din aceasta profunda stare de relaxare incepe vindecarea. Nu multi sunt cei care se pot relaxa atat de eficient incat sa nu mai aiba nevoie de „ceva” din exterior pentru a-i ajuta. Ceea ce este important reprezinta faptul ca sedintele de Bowtech se fac intr-un interval intre 5 si 10 zile de obicei. In acest interval corpul inca lucreaza. De exemplu, durerile de cap sau coloana pot fi atenuate deja de la prima sedinta.

bowen-technic

Persoanele, care m-au ales sa le tratez prin metoda Bowen, revin cu entuziasm si placere, declarand ca somnul lor s-a imbunatatit, starea generala este din ce in ce mai buna si nu mai obosesc asa de repede. Exista si persoane cu probleme mai grave, fiind sfatuiti de catre medici, ca ultima instanta, sa treaca prin interventii chirugicale. Cautand alternativa, multe persoane au incercat terapia Bowen si si-au rezolvat problemele de sanatate fara nicio interventie chirurgicala.

Ceea ce pare ca se intampla in timpul unei sedinte Bowen, este ca organismului i se permite sa se reorienteze catre memoria unei stari anterioare de sanatate, sau catre tiparul original. Pentru ca miscarile Bowen sunt efectuate pe puncte structurale cheie, pe care creierul le foloseste ca puncte naturale de referinta, pentru a determina postura, aceste miscari realizate in puncte anume au un efect urias asupra felului in care corpul se sustine pe sine.

Pentru unii poate fi ceva ce tine de domeniul SF-ului, de fapt totul este real si cat se poate de natural! Din propria-mi experienta, Bowtech-ul se preteaza minunat pe probleme neurologice, de ortopedie, pe sistemul nervos, organe interne, sistem osos – Coloana vertebrala, etc.

Templul vieţii este trupul

 

bowentherapy.jpg

Energia este forţa vieţii. Spiritul este guvernatorul vieţii. Dacă unul dintre ele este în dezechilibru, toate trei vor avea de suferit.Terapia Bowen ajuta la echilibrarea si refacerea acestor trei elemente.

Toţi oamenii se nasc pe acest pământ înzestraţi cu trei comori (esente) preţioase ale vieţii în virtutea cărora putem exista, funcţiona şi gândi. Aceste comori compun mostenirea noastră naturală, înnăscută, şi gradul în care le protejăm şi le păstrăm detemină starea sănătăţii şi durata propriei vieţi.

 

cab-bowen

Cei care risipesc şi abuzează de ele suferă povara bolilor cronice şi moartea prematură, în timp ce aceia care le cultivă şi le conservă se bucură de sănătate şi de longevitate. Toţi oamenii se nasc cu întreg potenţialul de puteri primordiale înnăscute. De-a  lungul cursului obişnuit al vieţii pe pământ, solicitările şi zbuciumul lumii, stilul de viata epuizează în mod gradat esenţa, disipează energia şi extenuează spiritul, slăbind sănătatea şi grăbind moartea.

Mulţi  oameni nu acordă atenţie decât solicitărilor corpului fizic şi apetitului său exagerat pentru mâncare, sexualitate şi distracţii. În loc să-şi îngrijească trupul ca pe un „templu al spiritului”, ei abuzează în a-şi satisface dorinţele lor animalice. Într-adevăr, mulţi oameni în ziua de azi au grijă mai curând de maşina lor decât de propriul trup; fac economii mai degrabă la bani decât la energie şi dedică mai mult timp şi atenţie televiziunii decât propriei lor raţiuni. Ei îşi poluează fluidele esenţiale ale corpului cu mâncăruri denaturate si medicamente toxice, îşi consumă energia prin stres cronic şi hărţuire emoţională şi îşi epuizează spiritul cu neobosite distracţii şi dorinţe lumeşti. Chiar şi cei care manifestă interes pentru viaţa spirituală adesea nu reuşesc să facă progrese semnificative pentru simplul motiv că neglijează primul pas crucial, acela de a-şi reglementa acţiunile la nivelul esenţiei şi energiei. Atunci când esenţa este poluată şi energia neechilibrată, spiritul devine slab şi neputincios.

Potrivit viziunii medicinii tradiţionale chineze, boala şi degenerarea sunt cauzate nu atât de invazia germenilor externi, cât de „coborârea gărzii”. Germeni, toxine şi „energii rele” sunt pretutindeni prezente în mediul înconjurător, dar ele pot pătrunde şi cauza stricăciuni numai într-un trup a cărui imunitate şi rezistenţă sunt slăbite prin neglijenţă şi un stil de viaţă impropriu. Sănătatea şi longevitatea sunt suţinute prin păzirea atentă a celor Trei Comori ( esenţa, energia şi spiritul ) ale vieţii, iar începutul oricărei boli este un indiciu clar al eşecului în menţinerea unui sistem de apărare puternic.

De peste 3000 de ani, prevenirea bolilor a fost principiul de orientare în sistemul de ocrotire a sănătăţii în China. Instalarea bolii a fost privită ca o insuficienţă a medicinei preventive, şi nu un fapt normal, aşa cum este ea văzută astăzi, iar folosirea medicamentelor a fost totdeauna ultima alegere.

Sănătatea  a fost considerată o importantă responsabilitate individuală, iar boala a fost privită ca un eşec în arta de a preveni, eşec datorat individului. În vremurile străvechi, în China existau medici de familie care aveau datoria să asigure menţinerea sănătăţii tuturor celor din gospodărie, inclusiv pe cea a servitorilor. Pentru acest serviciu, medicul primea o rentă lunară. Dacă cineva se îmbolnăvea, era responsabilitatea medicului să redea sănătatea pacientului pe propria sa cheltuială, iar salariul lunar era refuzat până când obţinea o vindecare completă. Acest sistem a servit excelent ca o piedică efectivă pentru practica medicală greşită, fiindcă doctorii obţineau profituri numai prin păstrarea sănătăţii pacienţilor.

Sistemul chinez de îngrijire naturală a sănătăţii este deosebit prin faptul că e natural, preventiv, caută rădăcinile problemelor, este holistic şi se bazează pe încrederea în sine. Chinezii din vechime considerau că tratamentul cel mai bun este prevenirea. Cu alte cuvinte, în primul rând să nu lăsăm boala să se instaleze sau să o stopam de îndată ce apare. Sănătatea înseamnă, în primul rând, absenţa bolii, astfel încât sănătatea este menţinută cel mai bine prin ţinerea în şah a bolilor prin cultivarea esentelor.

Lumea modernă se conduce după concepţia greşită conform căreia ştiinţa şi tehnologia pot „cuceri natura”, permiţând prin aceasta oamenilor să-şi satisfacă orice capricii şi fantezii. Am tăiat pădurile şi am invadat mările, poluăm aerul pe care-l respirăm, otrăvim apa pe care o bem, ne contaminăm corpul cu mâncăruri artificiale şi medicamente sintetice, împiedicăm dezvolatrea mentală cu distracţii inutile şi noţiuni nenaturale. Rezultatul net al acestei lupte între natură şi om este un mediu înconjurător ostil care nu mai poate susţine viaţa umană, iar cei care pierd în final sunt tot oamenii. Corpul uman este un produs superior al naturii; prin urmare, este evident faptul că, distrugând mediul natural în care ne ducem viaţa, ne distrugem totodată pe noi înşine, şi nici o descoperiere a ştinţei sau a tehnologiei nu ne poate salva de la un asemenea sfârşit.

Singura noastră speranţă este restaurarea demult distrusei armonii cu natura.

“Majoritatea persoanelor îşi irosesc sănătatea pentru a face avere apoi isi irosesc averea incercind sa-si recapete sanatatea.“

 

Adevarul despre lactate!

lactate-1  Grăsimea din lactate îngroaşă vasele de sânge mai rău decât carnea. Brânza, periculoasă pentru artere. Dietă. Mâncați brânză rar, dacă suferiți cu inima. Consumul exagerat de brânză creşte riscul bolilor cardiovasculare, precum şi pe cel de infarct, vă atenţionează specialiştii în alimentaţie şi cardiologii. Sunt periculoase mai ales brânzeturile grase – brânza topită, caşcavalul, telemeaua, brânzeturile cu mucegai.

„În acestea conţinutul de grăsimi rele este chiar mai mare decât în carnea de porc”, precizează medicul Luminiţa Iliuţă, cardiolog la Institutul „C.C. Iliescu”, din Bucureşti.

Specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi vă atrage atenţia şi în privinţa conţinutului de aditivi şi fosfaţi din brânza topită, care împiedică fixarea calciului în oase. „Brânzeturile nesănătoase, pline de acizi graşi saturaţi, nu doar că vă îngroaşă vasele, dar nu aduc nici un beneficiu sănătăţii”, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Acesta vă îndeamnă să nu consumaţi brânzeturi mai mult de două ori pe săptămână. „Şi nu mai mult de 40 de grame pe zi”, adaugă acesta.

Cei care au probleme cu inima nu ar trebui să consume brânză decât o dată pe lună. Cardiologul Luminiţa Iliuţă vă sfătuieşte să vă orientaţi către brânzeturile degresate şi să le combinaţi cu salate, ridichi, ceapă verde, roşii. „Legumele, verdeţurile mai scad din absorbţia grăsimilor în sânge”, precizează medicul cardiolog, Luminiţa Iliuţă.

Lactatele consumate în exces ajung să ne fure calciul din oase.

Laptele, brânza şi caşcavalul  sunt recunoscute ca surse de calciu,  însă atunci când sunt consumate în exces, ne scot calciul din oase, atenţionează medicii.

-2

„Laptele şi brânza, având multe proteine şi fiind acide, scad pH-ul sângelui şi îl acidifică. În această situaţie, organismul se apără şi, obligatoriu, scoate calciul din oase, ca să echilibreze pH-ul sângelui şi să poată să rămână normal. Astfel, aceste alimente consumate în cantităţi mari ajung să ne fure calciul din oase şi devin nişte hoţi de calciu”, explică dr. Virgiliu Stroescu, medic nutriţionist şi endocrinolog la Policlinica Iancului din Bucureşti.

Laptele cu cacao blochează asimilarea calciului.

Medicul îi atenţionează pe părinţi că acelaşi lucru este valabil şi pentru băutura preferată a copiilor, laptele cu cacao. Aşadar, dacă le dăm copiilor această băutură, nu înseamnă că lichidul respectiv îi ajută şi la asimilarea calciului în organism.

„Este adevărat că laptele are mult calciu, dar în acelaşi timp, laptele este acid, pentru că are aminoacizi, şi va face şi ca sângele să fie acid. Pentru a se apăra, organismul absoarbe calciul din oase, ajungând în situaţia în care calciul din lapte să nu se absoarbă”, atrage atenţia dr. Stroescu.

În acest fel, medicul demontează şi mitul potrivit căruia persoanele care sunt bolnave de osteoporoză trebuie să mănânce multe produse lactate şi să-şi administreze pastile de calciu.

„Bătrânii suferă de lipsă de calciu nu pentru că nu mănâncă lactate, ci pentru că au hoţi de calciu. Şi, atunci, vârstnicii care mănâncă lapte în cantitate mare şi brânză multă vor face fracturi de oase şi osteoporoză”, atrage atenţia dr. Virgiliu Stroescu.

Cafeaua reduce cantitatea de calciu din organism.

În categoria alimentelor care ne „fură” calciul din oase mai sunt şi carnea consumată în cantităţi mari, cafeaua, alcoolul, băuturile acidulate, tutunul.

„Să nu uităm că multă lume obişnuieşte să-şi înceapă ziua cu o cafea şi, apoi, mai beau câteva ceşti pe durata întregii zile. În plus, cafeaua este un excitant care fură energia pe care organismul o are de rezervă, şi nu o băutură care ne dă energie. Pe moment, poate te simţi mai energic, dar după câteva ore te simţi mai moleşit decât înainte”, precizează dr. Stroescu.

Totuşi, medicii nu neagă importanţa produselor lactate pentru organism, dar spun că totul trebuie consumat cu măsură.

Care e doza zilnică necesară de calciu

„Este foarte adevărat că lactatele consumate în cantitate mare ne fură calciul din oase, ca să se echilibreze pH-ul sângelui, însă în aceeaşi măsură se cunoaşte faptul ca zilnic avem nevoie de calciu. Cantitatea necesară diferă de la persoană la persoană, în funcţie de vârstă, sex şi cerinţe”, adaugă dr. Vera Daghie, medic nutriţionist la o clinică particulară din Bucureşti.

Aşadar, produsele lactate trebuie consumate în cantitate moderată.

„Doza zilnică necesară de calciu este de 500-1.000 mg în cazul adulţilor şi de până la 500 de mg, pentru copii. Cantitate de calciu diferă însă la produsele lactate şi de aceea trebuie să citim eticheta”, explică biologul Livia Nena.

Sanatatea coloanei vertebrale prin terapia bowen = Sanatatea intregului organism

Cand spunem sistem nervos ne referim la creier, dar si la nervii ce deservesc toate structurile si functiile organismului. Daca priviti imaginea de mai jos puteti vedea cum ies nervii din creier si din coloana vertebrala.

Nervii ies fie din creier, fie din maduva spinarii, ei fiind in esenta, extensii ale creierului. Nervii sunt structurile prin care creierul controleaza activitatea fiecarei celule, a fiecarui tesut si ce este si mai important, a fiecarui organ din corpul uman.

Cat timp creierul poate comunica cu organele putem vorbi de sanatate. Dar daca aceasta comunicare este perturbata de  o  disfunctie    creierului sau de o problema aparuta la nivelul coloanei vertebrale (axul osos central din care ies nervii), problema aparuta datorita unei alinieri deficitare a vertebrelor, pot aparea puncte de presiune asupra nervilor, ce pot perturba functionarea organelor. Iata o reprezentare a vertebrelor, nervilor, si organelor invervate de acestia.

Sa presupunem ca dintr-un motiv sau altul, coloana vertebrala iese din aliniamentul corect si vertebrele incep sa exercite presiune pe unul dintre acesti nervi. Ce credeti ca se intampla?

Exista un un studiu ce raspunde la aceasta intrebare, studiu realizat la Universitatea Colorado. Cercetatorii au plasat o foarte mica presiune pe unul dintre nervii spinali, cam 10mm coloana de mercur, cam cat ar fi presiunea exercitata de cea mai usoara atingere a unui deget resimtita pe o pleoapa. Ei au descoperit ca aceasta presiune de 10 mm coloana de mercur aplicata pe un nerv spinal, ar reduce numarul impulsurilor si activitatea electrica a acelui nerv cu 60%.

Hai sa spunem ca de exemplu, acel nerv ar merge catre inima, si ca ar fi supus unei usoare presiuni datorita unei tasari de vertebre toracale, ceea ce noua ni se poate parea o usoara jena aparuta la anumite miscari ale trunchiului, ar fi in realitate, o reducere cu 60% a cantitatii de informatie, energie si impuls electric, ce vine de la creier si merge la inima, sau invers. Este usor de inteles ca aceasta reducere a functionalitatii nervului ar avea drept corespondent o afectare a functionarii inimii, ceea ce se va resimti in timp in starea de sanatate a inimii si a intregului organism.

Asadar definitia notiunii de sanatate ar trebui sa fie legata strans de situatia in care fiecare organ, tesut si celula primesc impulsurile de la creier in proportie de 100%.

Sa revenim putin la coloana vertebrala de care vorbeam putin mai sus, spuneam ca al nostru creier comunica prin nervii spinali cu toate organele corpului. Nervii acestia sunt 33 de perechi, fiecare pereche mergand catre un organ pentru a-l inerva si pentru a-i controla functionarea.

Sa mai luam un exemplu, sa zicem ca una sau mai multe dintre vertebrele din regiunea cervicala, este deplasata in raport cu celelalte, ca rezultat nervii care ies prin gaurile descrise de cele 7 vertebre cervicale , sunt pensati. Vorbim despre nervii ce merg la musculatura fetei, capului, ochilor, sinusurilor, etc. Vertebrele ce nu mai sunt aliniate in curbura fiziologica naturala, unele fata de altele genereaza ceea ce numim subluxatii. Acestea creaza o blocare a semnalului ce vine de la creier, prin nervi catre cap, gat si organele aferente. Asta are ca rezultat dureri de cap, de spate, de gat, torticolis, tulburari de vaz si auz, tulburari ale echilibrului si simtului kinestetic. Pot sa apara alergii, crize de astm sau de tiroida, probleme cu sinusurile, din simplul motiv ca structurile nu mai sunt corect inervate si nu mai functioneaza optim.

Poate de aceea daca cineva a suferit un accident la nivelul gatului sau capului, a primit o lovitura, a cazut sau a fost supus unor socuri sau vibratii repetate, poate resimti din plin disfunctiile organelor si structurilor deservite  de nervii ce ies de la nivelul coloanei vertebrale cervicale.

Daca ne gandim la nervii care ies din coloana vertebrala toracala superioara, ne dam seama ca subluxatiile la acest nivel pot tulbura functionarea inimii si plamanilor. Simptomele posibile sunt: dificultati in respiratie, astm, palpitatii, aritmii, murumur cardiac si asa mai departe.

Pe masura ce coboram pe coloana intalnim nervii care ies din coloana toracala de mijloc si care inerveaza stomacul. De multe ori oamenii acuza arsuri, sau balonari, reflux gastro-esofagian, ulcere si alte probleme, doar pentru  ca au o subluxatie la acest nivel. O data eliminata subluxatie prin reasezarea vertebrelor in pozitie corecta prin diferite manipulari osteo-articulare, presiunea exercitata asupra nervului, dispare si functionarea aceastuia revine la normal in cel mai scurt timp. De aici si starea de bine de dupa o sedinta de terapie bowen pentru pozitionare si realiniere a coloanei, dar si posibila senzatie ca nu iti mai recunosti corpul, caci brusc organele interne primesc intregul flux de impulsuri asa cum nu au mai primit de multa vreme.

Daca mai coboram putin pe coloana, ajungem in regiunea ei lombara, de unde pleaca nervii spre colon, rinichi, vezica urinara, ovare, prostata, adica sistemul reproducator si cel excretor. O data eliberata presiunea de pe nervii de la acest nivel, multe din bolile acestor organe dispar fara urma, datorita pozitionarii corecte a discurilor si vertebrelor, prin actionarea directa asupra muschilor, ligamentelor, tendoanelor.

Fiind vorba despre legatura dintre vertebre, nervi si organe este momentul sa va relatam un experiement ce a fost facut la Universitatea din Pennsylvania de Dr. Henry Windsor. Acesta nu intelegea de ce chiropracticienii spuneau cu consecventa ca problemele cauzate de pensarea nervilor spinali pot sa afecteze functionarea optima a organelor interne.

Medicul a studiat cadavre si a aflat prin disectie care a fost cauza mortii respectivelor persoane. Apoi a analizat celuele si tesuturile bolnave din fiecare corp pentru a avea dovada obiectiva a cauzei mortii. Sa spunem de exemplu ca persoana studiata murise din cauza unei boli de ficat. Dr. Windor a urmarit nervii ce inerveaza ficatul pana la locul emergentei lor din coloana vertebrala si a facut asta pe mii de cazuri. Asa a descoperit ca persoanele care mureau de boli de ficat, rinichi, inima, stomac, splina, plamani in procent de 97% aveau probleme grave de coloana la locul de unde ieseau nervii corespondenti acestor organe, din coloana vertebrala. La aproape 100% din cazuri existau subluxatii la nivelul de la care porneau nervii spre organele interne respective.

Iata un motiv fantastic pentru a interveni pentru a preveni si corecta orice mica subluxatie a coloanei, indiferent la ce varsta apare. Pentru ca redresarea spatelui si eliminarea durerii de la acest nivel este doar o mica, o foarte mica parte din beneficiile pe care le poate avea o terapie bowen corect aplicata. Pastrand in cea mai buna stare de functionare sistemul nervos, putem redresa intregul organism si putem intari pana si sistemul imunitar si pe cel endocrin.

Terapia bowen aplicata corect pe vertebre si pe oasele coxale este in masura sa restabilieasca starea de sanatate si de functionare optima a intregului organism.

Preluare si prelucrare de pe:  http://fundatiavaruna.ro/2010/07/sanatatea-coloanei-vertebrale/

articol de:  Kinetoterapeut Costel Stan

Webliografie:

http://www.korenpublications.com/images/products/00000102.pdf

http://danmurphydc.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/04/Article_48-03.Winsor.pdf

http://www.deltafamilychirohealthcntr.net/thewindsorautopsies.php

Terapia Bowen si unele din cele mai frecvente probleme de sanatate ale barbatilor

10 simptome care nu trebuie ignorate, mai ales ca toate aceste probleme si multe altele pot fi prevenite si/sau vindecate prin aceasta terapie efcienta si neinvaziva.

38% dintre barbati merg la medic doar atunci când sunt extrem de bolnavi sau când simptomele nu dispar de la sine, potrivit unui studiu realizat de Academia Americana a Medicilor de Familie, citat de Huffingtonpost. Barbatii ar trebuie sa fie atenti la simptomele care ar putea indica potentiale probleme de sanatate. Un semn de avertizare poate fi subtil si prezent de ceva timp sau poate fi imediat si dureros. În ambele cazuri consultati medicul, astfel încât sa puteti obtine o evaluare a  starii de sanatate.

 

Dureri în piept

Cei mai multi oameni asociaza durerile în piept cu un atac de cord, dar ar putea fi cauzate de o problema de sanatate diferita. Ai putea avea un alt tip de problema cardiaca, cum ar fi angina pectorala sau o problema pulmonara, cum ar fi pneumonia, o embolie pulmonara, astm, probleme gastro-intestinale, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian sau un ulcer la stomac. Toate acestea necesita consultul unui medic.

Urinat cu singe

Sângele în urina este un motiv de îngrijorare si poate fi un prim simptom de cancer de prostata sau o prostata marita, cancer sau pietre în vezica sau rinichi. Boli de rinichi sau leziuni pot provoca urinarea cu sange la fel ca si inflamatia sau infectia vezicii urinare, rinichilor sau uretrei.

Scurtarea respiratiei

Este un alt simptom care poate semnala un atac de cord sau insuficienta cardiaca congestiva. Sau ai putea avea o boala de plamani cum ar fi cancerul pulmonar, boli pulmonare obstructive cronice, bronsita cronica, emfizem, astm sau hipertensiune pulmonara. Scurtarea respiratiei este un simptom asociat si cu anemia.

Caderea masiva a parului

În timp ce caderea parului este o parte naturala a imbatranirii poate fi un avertisment pentru o stare de sanatate mai grava: o boala autoimuna cum ar fi lupus, boli infectioase, cum ar fi sifilisul sau boli ale tiroidei.

Disfunctii erectile

Aproximativ 70% din cazurile de disfunctie erectila sunt datorate unei alte probleme medicale. Bolile care pot cauza disfunctii erectile: diabet zaharat, boli de inima, ateroscleroza, boli de rinichi, boli neurologice, alcoolismul cronic, scleroza multipla si boli vasculare.

Oboseala

Oboseala implica o lipsa continua de energie si motivatie si este un raspuns normal la circumstante cum ar fi stresul, efortul fizic sau lipsa de somn. Cu toate acestea, oboseala poate fi un simptom al unei boli mai serioase: insuficienta cardiaca congestiva, diabet, artrita, infectii si boli de rinichi sau de ficat. Oboseala, de asemenea, poate fi un simptom pentru anemie, depresie, tulburari de somn, sau un defect al glandei tiroide.

Ameteala

Senzatia de ameteala apare atunci când nu exista suficient sânge care ajunge la creier. Poate rezulta dintr-o scadere brusca a tensiunii arteriale sau deshidratare. Ametelile insotesc adesea probleme de sanatate, cum ar fi gripa, alergii sau hipoglicemie. De asemenea, pot indica un risc grav pentru sanatate: boli de inima, accident vascular cerebral sau soc.

Sete excesiva

Este un simptom proeminent de hiperglicemie si, prin urmare, este un indiciu ca ati putea avea diabet zaharat. Sete excesiva este si un simptom asociat cu sângerarea interna, infectia severa sau probleme ale inimii, ficatului sau rinichilor.

 

Pierderi de memorie

Riscurile pentru sanatate asociate cu pierderi de memorie: boala Alzheimer, tumori cerebrale, infectii cerebrale, leziuni ale creierului, depresie, encefalita, accident vascular cerebral si alcoolism. Anumite deficiente de vitamine pot duce la pierderi de memorie.

 

Probleme cu  vederea

Vederea se deterioreaza pe masura ce inaintezi in varsta. Cu toate acestea, vederea încetosata poate indica o afectiune grava a ochilor: cataracta, glaucom, retinopatie diabetica, dezlipire de retina sau degenerescenta maculara. Sau ar putea indica o problema de sanatate, cum ar fi o migrena, un accident vascular cerebral sau o tumoare pe creier.

Articol preluat si adaptat de pe: http://medlive.hotnews.ro/cele-mai-frecvente-probleme-de-sanatate-ale-barbatilor-10-simptome-care-nu-trebuie-ignorate.html