Despre boli, afectiuni si Bowenterapie

Sănătatea este bunul nostru cel mai de preț, dar o apreciem cel mai mult atunci când nu o mai avem. Boala înseamnă suferință, introspecție, rugăciune, analiza profundă a vieții si a greselilor pe care le-am comis. Multe dintre boli se datorează modalitații în care am ales sa ne trăim viața, să ne hrănim, să ne bucurăm de aceasta, s-o apreciem. Vă invit să descoperiți o nouă cale către sănătate, dragoste, lumină, Dumnezeu!

Boala este o stare de disfuncție parțială a organismului. Natura a înzestrat toate sistemele si procesele biologice vii cu metode ingenioase, care le permit să supravieţuiască, să funcţioneze și să răspundă la schimbările condiţiillor de mediu.

Metodele şi procesele care duc la o astfel de adaptare functională, sunt intrinseci pentru fiecare organism. Există in noi tot ceea ce este necesar pentru a fi sănatosi pentru că avem un corp de o complexitate si o inteligență uimitoare. Să ne gândim numai la mecanismul de reglare a glucozei in sânge, la sistemul endocrin, la sistemul nervos autonom care funcționează fără intervenția noastră constientă, să ne gândim la inteligența celulei care îsi îndeplineste constiincios rolul dat, comunică creierului starea în care se află constientă de importanța și forța acestuia, iar atunci când nu mai este nevoie de ea, acceptă să moară pentru binele întregului, și exemplele pot continua. Modul de funționare al unei singure celule ne-ar putea fi un model în viață.

Când un organism manifestă o capacitate scăzută de adaptare, este prioritar sa căutăm și să localizăm disfuncția, iar apoi să  stimulăm procesul natural de auto-corecțiie și autovindecare. În acest fel, imbunătățirea capacităților de funcționare al unui organism viu – în acest caz organismul uman – aduce corpul intr-o stare de homeostază, de sănătate optimă.

Această abordare de a imbunătăți starea de sănătate poate fi considerată mai degrabă de facilitare decât curativă. În practică, bowenterapia susține facilitarea proceselor naturale existente în corpul uman, ceea ce corespunde facilitării procesului de auto-vindecare.

Astfel se argumentează faptul că facilitarea procesului intrinsec de auto-vindecare a corpului uman nu exclude folosirea metodelor ”moderne”, în general mult mai invazive si mai constrângătoare. Considerăm că o abordare prin facilitare ar trebui să fie si scopul metodelor alopate de tratament, ca o recunoastere a puterii intrinseci de auto-vindecare a tuturor ființelor umane. Dacă vom reusi să avem această abordare în orice metodă de tratament, atunci putem oferi pacienților o calitate mai bună a vindecării traumelor sau bolilor si, de asemenea, sansa de a îmbătrâni mai sănătosi si mai demni.

Considerăm că putem găsi soluția oricărei probleme de sănătate în acelasi sistem biologic, prin întrebări si observatie. În loc să invadăm si să explorăm sistemul biologic, punând intregul corp intr-o stare de alertă si auto-apărare, în bowenterapie preferăm să-l tratăm cu maxim respect, să-l atingem usor, să folosim intenția, comunicarea verbală si non-verbală si să rugăm sistemul biologic să ne indice cauzele problemei. Putem să cerem sugestii despre cum putem corecta sau rezolva problema intr-un mod cât mai gentil posibil, în calitate de facilitatori ai procesului de auto-vindecare.

Acestă muncă poate fi făcută în paralel cu procedurile medicinei moderne. Practicată corect, poate aduce un răspuns pozitiv al pacientului la metodele medicinei alopate si poate reduce necesitatea terapiilor invazive sau toxice.

Pe scurt, considerăm ca fiecare om are un doctor interior care poate examina o problemă de sănătate si o poate rezolva in cel mai bun mod posibil. Terapeutul este cel care asigură această conexiune, comunică cu medicul interior si urmează semnele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s