Alte beneficii ale terapiei Bowen !

Alte beneficii ale terapiei Bowen 

Terapia Bowen (Bowtech) poate fi aplicata pentru orice dezechilibru existent in organism, indiferent ca e fizic, psihologic, emotional sau chimic. Bowtech se adreseaza mai degraba corpului ca un intreg, decat simptomelor singulare prezente. Lucreaza in principal prin sistemul nervos asupra sistemului osos si muscular. Vindecarea apare ca raspuns al sistemului nervos la miscarile Bowtech.

Miscarile Bowen sunt efectuate pe puncte structurale cheie, pe care creierul le foloseste ca puncte naturale de referinta, pentru a determina postura (multe din aceste puncte se raporteaza la structurile semnificative embrionare si de dezvoltare), aceste miscari realizate in puncte extrem de precise au un efect urias asupra felului in care corpul se sustine pe sine. 

In timpul unei sedinte Bowen, organismului i se permite sa se reorienteze catre memoria unei stari anterioare de sanatate, sau catre tiparul original rezolvandu-se orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie.

Miscarile Bowen stimuleaza fluxul de energie, activand resursele proprii ale corpului pentru ca acesta sa se poata vindeca singur.

Miscarile Bowen sunt modele vibrationale care corespund in parte unor anumite zone a corpului. Astfel corpul isi modifica frecventa de vibratie, pentru a atinge acele modele vibrationale ideale si astfel se ajunge prin sine insusi la o stare de armonie. Intre anumite seturi de miscari se fac pauze, care sunt foarte importante, pentru a da timp corpului sa beneficieze de fiecare dintre ele.

Bowtech foloseste miscari care initiaza un flux de energie pozitiva si miscari care izoleaza aceasta energie pe suprafete specifice.

Sunt 3 avantaje majore ale terapiei Bowen, comparativ cu toate celelalte terapii :

   1. NU POATE FACE NIMIC RAU.

Daca terapia nu este executata corect, corpul nu va actiona incat sa se auto-raneasca. In acest caz, pacientul va beneficia de o ora de odihna.

   2. TERAPEUTUL NU-SI FORTEAZA VOINTA ASUPRA CORPULUI PACIENTULUI.

 Fara forte manipulatoare, fara intinderi puternice si manevre asupra tesuturilor. Tot ce face un Terapeut Bowen e sa ceara corpului dumneavoastra sa inceapa pasii necesari pentru auto-vindecare, in timpul si limitele sale.

   3. EFORTUL SI IMPLICAREA TERAPEUTULUI SUNT MINIME, COMPARATIV CU REZULTATUL FINAL.

Aceasta este singura terapie unde un terapeut poate trata pana la aproximativ sase pacienti deodata, cu efort minim si rezultate instante maxime pentru toti pacientii. 

Prin Miscarile Bowen : 

       Deplasarile osoase se re-aliniaza, desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie. Tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic normal se restabileste, desi nu se maseaza muschii ca in masajul terapeutic.  Meridianele energetice se restabilesc imediat, desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu seamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura. 

       Echilibrul psihic se normalizeaza desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.  Se echilibreaza corpul si se imbunatateste fluxul energetic, permitand o relaxare totala. 

Numarul de sedinte necesare este in functie de gravitatea si vechimea problemelor cu care va confruntati.

Tehnica Bowen (Bowtech) este cea mai tânără dintre terapiile de frontieră. Mai mult, este extraordinar de uşor de aplicat şi de suportat.

În primul rând, să vă spun ce nu este:  Bowtech nu este masaj, nu este presopunctură, nu este chiropractică, nu este o practică a direcţionării energiei, nu este fizioterapie, nu este reeducare neuromusculară, nu este drenaj limfatic, tehnică de relaxare a ţesutului conjunctiv sau de echilibrare emoţională. Şi atunci?

Cum se realizează?

Avem de-a face cu un concept nou de tratament corporal, în care întâlnim un principiu neobişnuit în acest domeniu: „Cu cât mai puţin, cu atât mai bine!“. Şi dacă vă mai spunem că mişcările trebuie să fie atât de uşoare, încât să poată fi suportate şi de globul ocular, vă va fi şi mai neclar cum de este atât de puternică în echilibrarea organismului. Tehnica Bowen face însă un lucru deosebit: ea reprogramează corpul pentru a se autovindeca în propriul său ritm şi de aceea rezultatele pot fi adeseori incredibile !

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s