Ce este terapia Bowen?

Terapia Originala Bowen sau Bowtech.

Tehnica Bowen este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare a propriului nostru corp.
Mişcările exercitate la nivelul unor puncte specifice de pe corp stimulează autovindecarea organismului.
Datorită faptului că terapia Bowen este neinvazivă (nu forţează corpul să execute o comandă, ci „stimulează” prin mişcările aplicate de terapeut reechilibrarea organismului şi eliminarea cauzei ce a declanşat apariţia unei afecţiuni), ea nu prezintă contraindicaţii.
Terapia Bowen este o tehnica terapeutica extrem de profunda si are la baza teoria conform careia organsimul in stare de relaxare totala isi activeaza abilitatea de a rezolva orice problema a corpului sau a mintii, prin readucerea acestora in echilibru si armonie.

Desi in Romania este nou aparuta, in plan international este considerata atat de medicina alopata cat si de cea alternativa ca fiind o puternica metoda de insanatosire.

Cazuri considerate de multe ori grave si nerecuperabile, devin exemple de ameliorari remarcabile mergand pana la vindecare prin intermediul terapiei Bowen.

Este de departe, cea mai simpla terapie a secolului 21, avand la baza o idee fundamentala: in stare de relaxare profunda, organismul are capacitate de auto-vindecare.

Terapeutul Bowen executa cateva seturi de miscari delicate, cu pauze de cateva minute intre ele, pe anumite puncte ale corpului inducand astfel pacientului o stare de relaxare totala. Se declanseaza practic un proces de resetare a organismului la starea de optim. Este activata capacitatea nativa de auto-vindecare. Astfel organismul incepe un proces complex de re-echilibrare si refacere.

Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique) este o metoda revolutionara de tratament corporal.

Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este extrem de eficienta in tratarea afectiunilor interne si reducerea duratei convalescentei.

Rezultatele pot fi remarcabile chiar de la prima sedinta, procesul de autovindecare derulandu-se si pe parcursul zilelor urmatoare. Tratamentele se aplica, de regula, la interval de 7 zile. De cele mai multe ori sunt necesare doar cateva sedinte de tratament, in cazul afectiunilor acute. Terapeutul se poate concentra pe o problema specifica sau se poate adresa organismului ca un intreg, intr-o maniera holistica.

Un gând despre „Ce este terapia Bowen?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s